یک کارشناس حوزه انرژی گفت: مشکل ما برای صادرات گاز تحریم بینالمللی است و دیگر اینکه علاوه بر نیاز به سرمایهگذاری سنگین؛ کشورهایی که خط لوله از آنها ترانزیت میشود به جای ما با رقبای ما همسو هستند.
مطابق با مستندات دریافتی از سازمان خصوصی سازی، بلوک 15 درصدی سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس شامل 43 میلیارد و 50 میلیون سهم است که وجه فروش بصورت 30 درصد نقد و اقساط 4 ساله دریافت می شود
افزایش مخاطرات ژئوپلتیک از یک سو و بهبود فعالیتهای اقتصادی از سوی دیگر در کنار چالشها در عرضه نفت به بازار جهانی احتمالا باعث خواهد شد تا شاهد بالا رفتن قیمت نفت در سال 2022 باشیم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: در لایحه بودجه قیمت LPG در داخل کشور معادل نرخ صادراتی تعیین شده که باتوجه به استفاده بیش از یک میلیون خودرو از LPG این افزایش ناگهانی قیمت میتواند باعث طمع دشمن به تکرار حوادث قزاقستان در ایران شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: در حال حاضر سالانه چند میلیون تن LPG در خطوط لوله هدر میرود، اما سازمان برنامه با عددسازی درباره هزینههای توسعه اتوگاز با افزودن LPG در سبد سوخت و استفاده مردم از این سوخت باکیفیت مخالفت میکند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با تشریح مهمترین اقدامات این شرکت در سه ماهه اخیر از تدوین و ارائه برنامه پنجساله نفتخیز جنوب به شرکت ملی نفت ایران خبر داد و گفت: شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برای تولید 3 میلیون بشکه نفت تا پایان امسال آمادگی دارد و سرمایهگذاران خارجی پای کار آمدند.
آخرین تصمیم اوپک پلاس تداوم افزایش تولید بود و آنطور که کارشناسان میگویند، شرایط فعلی بازار نفت مطلوب است و چشمانداز خوبی نیز برای ایران ترسیم میشود.
درحالیکه صحبت از اجرای آزمایشی طرح تخصیص سهمیه بنزین به افراد به جای خودروها در کیش و قشم و اجرای سراسری این طرح در کشور بعد از گرفتن نتیجه از اجرای پایلوت مطرح شده، هنوز تغییر در نظام سهمیهبندی بنزین قطعی نیست.
یک نماینده مجلس گفت: CNG به عنوان یک سوخت پاک و ارزان در کشور باید مورد توجه قرار گیرد که متاسفانه در 8 سال گذشته در توسعه جایگاههای عرضه این سوخت پاک در کشور غفلت شده است.
بحث تهاتر کالا با نفت این روزها در کشور بسیار داغ است؛ اخیرا اخباری مبنی بر واردات کالاهای بی کیفیت چینی و یا سریلانکایی به کشور در ازای نفت دست به دست میشود.
طرح افزایش کارآیی 600 هزار موتورخانه ساختمانهای مسکونی و اداری-تجاری در سال 93 برای کاهش مصرف گاز به میزان روزانه 13 میلیون متر مکعب تدوین شد ولی شرکت بهینهسازی مصرف سوخت بعد از 6 سال معطلی هیچ اقدامی برای اجرای این طرح نکرد.
کارشناس انرژی با اشاره به اجراییشدن قرارداد سوآپ گاز ترکمنستان از مسیر ایران به جمهوری آذربایجان، گفت: با افزایش توان داخلی، اجرای این قرارداد میتواند باعث تقویت نقش ایران در مناسبات انرژی منطقه خزر شود.
یک پایگاه تخصصی نفت و گاز نوشت: رکوردشکنی قیمت گاز در جهان، ایران را به افزایش تولید ترغیب کرده است و این کشور برنامههای زیادی برای توسعه میادین گازی عظیم خود دارد.
سرمایهگذاری موردنیاز برای توسعه 24 میدان گازی ایران 36.4 میلیارد دلار برآورد میشود که در صورت توسعه، میزان تولید گاز کشور 570 میلیون متر مکعب در روز افزایش مییابد.
قرارداد سوآپ گاز ترکمنستان از خاک جمهوری اسلامی ایران به مقصد جمهوری آذربایجان از امروز عملیاتی شد تا خسارت سنگینی که بیژن زنگنه با لغو توافق گازی با ترکمنستان به کشور وارد کرده بود، متوقف شود.
هشتم دی در تقویم ایران روز «پتروشیمی» است، صنعتی که بسیاری معتقدند، آیندهِ روشن اقتصاد ایران است و گذشتهای دارد همراه با ماجراهای جالب از زمان فعالیت اولین واحد پتروشیمی ایران برای استخراج قیر توسط خاندان «سادات قیری» تا بعدها.
اگرچه اقتصاد دنیا بر پایه سوخت فسیلی میچرخد، اما گزارشها تأکید میکنند، به زودی این نوع از سوخت جای خود را به سوختهای تجدیدپذیر خواهد داد و این تبعات منفی بسیاری بر اقتصاد کشورهای متکی به نفت خواهد داشت.
در شهرهای آلوده باید به انرژیهایی مانند انرژی خورشیدی توجه کرد تا کمترین میزان آلودگی را داشته باشیم، همچنین باید سایر انرژیهای تجدیدپذیر مد نظر قرار گیرد، لازمه این امر به گفته عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی استفاده وزارت نفت از تمام ظرفیت خود برای توسعه جایگاههای سیانجی است.